Thursday, September 30, 2010

Penawar bagi POMPUAN


Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.... dipetik dari majalah PA&MA...Feb 2004...kalau tak caya... So kengkawan kalau tengah stress tu .....bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend. Bagi kaum adam pulak,simpan bau ketiak tu utk orang tersayang. Moral of the Story So kalau isteri dok tention tu...lepas balik riadah..calit sikit bau ketiak suami anda..yang masam tu insyaallah mood anda akan ok ha..ha...ha.... selamat mencuba... Kepada para isteri jangan dok tension sangat...nanti kena cium bau ketiak suam

INTRODUCE MY MOTHER MONSTER......


tefani Joanne Angelina Germanotta (born March 28, 1986), better known by the stage name Lady Gaga, is an American recording artist. She began performing in the rock music scene of New York City's Lower East Side in 2003 and enrolled at New York University's Tisch School of the Arts. She soon signed with Streamline Records, an imprint of Interscope Records. During her early time at Interscope, she worked as a songwriter for fellow label artists and captured the attention of Akon, who recognized her vocal abilities, and signed her to his own label, Kon Live Distribution.

Released on August 19, 2008, her debut album, The Fame, reached number one in the UK, Canada, Austria, Germany and Ireland, and reached the top-ten in numerous countries worldwide; in the United States, it peaked at two on the Billboard 200 chart and topped Billboard's Dance/Electronic Albums chart. Its first two singles, "Just Dance" and "Poker Face", co-written and co-produced with RedOne, became international number-one hits, topping the BillboardHot 100 in the United States as well as the charts of other countries. The album later earned a total of six Grammy Award nominations and won awards forBest Electronic/Dance Album and Best Dance Recording. In early 2009 she embarked on her first headlining tour, The Fame Ball Tour. By the fourth quarter of the year, she had released her second studio album The Fame Monster, with the global chart-topping lead single "Bad Romance", as well as having embarked on her second headlining tour of the year, The Monster Ball Tour.

Lady Gaga is inspired by glam rock artists such as David Bowie and Queen, as well as pop singers such as Madonna and Michael Jackson. She has also stated fashion is a source of inspiration for her songwriting and performances. Gaga was ranked the 73rd Artist of the 2000–10 decade by Billboard.[1] As of August 2010, Gaga has sold more than 15 million albums and 51 million singles worldwide.[2][3] In May 2010, Time magazine included Gaga in its annualTime 100 list of the most influential people in the world. In June 2010, Forbes listed Gaga fourth on its list of the 100 Most Powerful and Influential celebrities in the world; she is also ranked as the second most powerful musician in the world.[4][5]

Planet ZARgos


aduhhh

geramnye tadi mse time solat jumaaat

dah lah sempit,panas lak tu

tapi ade sorang makhluk dari planet ZARGOS

ni rsenye x paham bhase bile nak mule semayang

ade seseorang dar PLANET ZARGOS ni x reti nak off handset bile nak semayang

tg usyuk solat tetibe je berdendang lagu SHAHIR AF........gERAM nye dah x usyuk solat

rse nak pi maki je owg yang x off handset pastu bukaqn nak matikan handset dibiarkan gitu

HOLY SHIT! I THINK HE WAS BORN FROM BITCH'S MOUTH

OR HE COMES FROM planet zargos.............

oleh itu,dinasihati supaya mematikan handpone ketika semayang kt masjid ke surau ke musollla

ke sebelum anda digelar makhluk PLANET ZARGOS.....

bibik DAn telefon

Telefon pertama
Penelefon (X) : Helloooo…. Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf Salah nombor..ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud…

Telefon ke -2
Penelefon (X) : Helloooo……Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??
Bibik (Y) : Maaf, salah dail ni, encik..!! ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud. (jawabnya kesal)

Telefon ke -3
Penelefon (X) : Helloooo….
Bibik (Y) : Eeeh..Lagi2 kamu!!.. Awas ya!! Walau saya cuma pembantu, tapi saya bisa laporin kamu ke polisi..!! (marah sangat dah ni!)
Penelefon (X) : Apakah ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud..??
Bibik (Y) : Aduuuh.. maaf2 yaaa…, tadi soalnya ada beberapa kali salah sambung. Mau cari siapa tuan.??
Penelefon (X) : Harun Salim Bachik….
Bibik (Y) : ??!!@#@$!! (sambil usap2 dada)

Telefon ke -4
Penelefon (X) : Helloooo…..
Bibik (Y) : Kurang ajaaar..!!! Kamu punya nyawanya berapa hah!!!
Penelefon (X) : Saya Syed Mahmud…..
Bibik (Y) : Aduh..!!! Maaf tuan! sorry sekali, tadi ada orang gila telpon! ada perintah apa tuan.??
Penelefon (X) : Segera panggil En Harun Salim Bachik..!!
Bibik (Y) : Hah..!…. (pengsan)

Selepas 10 minit kemudian setelah tersedar dari pengsan,

Telefon ke -5
Penelefon (Z) : Hallooooo….. (suara berbeza berbanding panggilan2 terdahulu)
Bibik (Y) : (Oh ini suaranya lain…). Mau cari siapa tuan..??
Penelefon (Z) : Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud??
Bibik (Y) : Iya betul….
Penelefon (Z) : Saya Harun Salim Bachik… , tadi ada orang cari saya???
Bibik (Y) : ??@#$%^??… (terkejang!)

Wednesday, September 29, 2010

Minah BERtudung INI memang BODOH..

Minah BERtudung INI memang BODOH..

Monday, September 27, 2010

LUKISAN KEJURUTERAAN ATAU eNGlish language

aduhhhhh
satu masalaH MEnimpa bebudak klas aq
Jadual amali LK ngan EL oral test bertindih
yaNG mne satu KAMI NAK PERgi
yg satu lagi bawak markah 50%(LK)
yg SATu LAGI tu minor jek(30%)
yg paling sakit hati dapat asgmnent yang susah bsame LECTURE YANG SANGAT TOLERAN last hnye 20% dalam pekse keseluruhan.

ape2 pun yang kite hadapi sok LET DO OUR BEST!!

TOGETHER WE ARE THE BEST..........

Sunday, September 26, 2010

pompuan yang aq BENCI skali

pompuan yang paling aq benci;

a.pompuan yang xde palotak.mknenye x semestinya pandai tetapi msti pandai berpIKIR.

B.pompuan bajet cun wahal muke cam tapir flush kt jamban

c.Tergedik2 untuk menarik aTTENtion orang lain.YUCKS!!!

D.MEMbebel sepanjang mse sme sperti tongkeng ayam....blah blah blah

e.perangai kaki cukur,ingat senang ke carik duit.

f.klu kt fb atau blog tulis la yg dye tu diminati ramai.HELLOOOO

G.Suke pijak kplae owg lain bajet beso jek?

h.suke mengarah orang lain sesuka hati WTF......

Saturday, September 25, 2010

sElalu PaNdang ke Bawah.....


Mse ari jumaat tu mse klas PPN eN siDEK beri ceramah

nak terburai aq dgr bersame melihat powerpoint BAHASA INDON

tpi aq tertarik dgn satu perkataan kt slide tu yg bertajuk SELALU PANDANG KE BAWAH untuk

mengigatkan kite bersyukur.Tu la kte lecturer tersebut

tpi aq agak KURENG bersetuju cket

sbb manusia x pnah puas

abih klu asyik selalu pandang KE BAWAH bile mse kite nak MAJU

aBIH Klu orang yang kt bwh dah x reti nak pandang ke atas

sepatutnya org yang kt bawah perlu pandang ke atas dan kejar orang yg kt atas

org yg kt atas pula perlu mengejar sehingga KEMUNCAK TERTINGGI SETINGGI GUNUNG EVEREST

jGN sesekali pandang ke bawah.DONT EVER LOOK BACK......

kLU x dpt a kemuncak tertinggi bru la kite BERSYUKUR sbb dah berusaha bukan hanya teNUNG ke atas tanpa sebarang USAHA

hIDup kt bumi ni cume skali

jdi x salah berusaha walaupun Sehingga KE PUNCAK GUNUNG EVEREST...

Thursday, September 23, 2010

Born THIS way

Monster.......

Borns this way

but why?

because he does not want to born this way

he really Borns this way

Monster H suffers when he borns this way

let him free

Get out from born this way

he does not expected to born this way

ACCEPT THE FACT

MONSTER H BORNS THIS WAY....

Wednesday, September 22, 2010

lappy ku bermasalah

huh
sedihnye lappy aq berat seperti komputer kt library
asyik hang jek
ingat nak format
mse melayari internet
aq terjumpa cara melajukan window vista
lalu aq pon download REIMAGE BOOSTING PC
akhirnya lagu jugak lappy aq

sangat2 GUMBIRA.........

Fesyen rambut




aiiii bestnye klu rambut aq cam diorang
diorang ni memang fashionista........



Monday, September 20, 2010

ASSIGMENT IPTHO

huhu korang msti dah dengar lagu ning baizura baru iaitu MAMA PAPA.aq rse lgu tu sgt sux gile.tgh tensen wat asgmnt maka terhasillah lagu ASSIGMENT IPTHO versi MAMA PAPA

OKLAH SAMBIL WAT ASSGMNT MARI NYANYI LAGU NI IKUT IRAMA LAGU MAMA PAPA

Adakah mungkin IPTHO… Lemas di tanpa ASSIGMENT
Adakah mungkin ASSIGMENT… Lemas dek IPTHO
Segala yang terlampau, membawa bahaya
Serupa jua cinta… pun membunuh

Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari KKBI jadi TESIS
Seperti ASSIGMENT dan IPTHO

Chorus:
ASSGMENT jangan lupa IPTHO sangat sayang ASSGMENT
Walau terlalu lama ASSGMENT bersama IPTHO
IPTHO jangan lupa ASSGMNENT sangat sayang IPTHO
Walau selalu LECTURER marah marahkan STUDENTS
…IPTHO sayangi ASSGMENT

Mungkin terlalu SUSAH… Menjadi TENSEN
Mungkin terlalu pahit… Pun menjadi SERABUT
Hidup perlukan ENJOY, barulah berwarna
Kembalikan yang suam… balik hangat

Telah kulihat, kuamat, kukenali sangat
Cinta berubah… dan evolusinya
Dari KKBI jadi TESIS
Seperti ASSIGMENT dan IPTHO

Chorus:
ASSGMENT jangan lupa IPTHO sangat sayang ASSGMENT
Walau terlalu lama ASSGMENT bersama IPTHO
IPTHO jangan lupa ASSGMNENT sangat sayang IPTHO
Walau selalu LECTURER marah marahkan STUDENTS
…IPTHO sayangi ASSGMENT


Bridge:
Seringkali alam IPTHO… Pelik dari alam UNIVERSITI
Seringkali mudah BUAT BODOH… Dari mencapai sebuah KEJAYAAN

Sunday, September 19, 2010

longkang dalam kehidupan

Haaa dalam hidup ni banyak longkang so korang pilih la mane satu longkang yang korang faveret skali

LONGKANG KERING

Jenis longkang ni bagus sekali.ini bermakna klu air mengalir sume skali hanyut dibawa air.mcm manusia jgk suke menderma kt masjid2,madrasah,tahfiz anak-nak yatim.huhu ALLAH dah bagi banyak cawangan kt dunia ni nak buat amal.org kte WAT YOU GIVE,YOU GET BACK x gitu?

LONGKANG BERTAKUNG

Huh longkang ni yang paling x gune.bertakung dengan air yang busuk beserta dengan sampah sarap.huhu ni sme je cam manusia kedekut x reti nak bayar zakat bukan zakar,cukai mahupon derma dah tentu jauh skali.ingatlah sedare hoiii idup kt dunia cume skali.klu rse bleh bwk harta kt kubur agakanye boleh PROTECT dri dari MALAIKAT MUNGKAR DAN NAKIR ke?

LONGKANG PECAH

Ni lagi satu spesies longkang yg x gune.airnya melimpah tanpa arah tuju.bersepah-sepah sme juge la cam manusia yg suke berjoli tak ingat dunia.ingat duit tu korang yg punye ape.bkn main banyak lagi tempat duit tu boleh disalurkan.INI pgi 4D LA.magnum la ape laaa.Wahai sedare dah cukup BERAT ke amalan sedare tu?

LONGKANG TALI AIR

Haaa ni longkang yang jenis paling baik,banyak wat manfaat,x menyusahkan owg.Begitu juga dengan manusia buat la banyak kebaikan tu.tau2 sok luse dah merase tanah kubur kang.

p/s:kepade sume renung-renungkanlah LONGKANG JENIS APE yg korang nak jadi….

Usrah drp

Yg x berlagak baik MONSTER H

keGunAAN DODOL


HUHU ari ni aq nak tulis pasal kegunaan dodol.aq bkn faveret sangat pon

Dodol bukan sahaja dimakan tapi ade kegunaan lain huhu iaitu

a.kerana sifatnya yang melekit,dodol leh wat gam untuk tampal setem pada kad raya.klu air liur korang dah kering aahh apal lagi gune DODOL.

b.Klu bumbung rumah korang bocor dah ade jalan penyelesainya iaitu gunelah DODOL kerana ianya amat efektif dalam bab tampal-menampal.

c.KLU RAYA selalu kurang bantal disebabkan family ramai?atasinya dengan mendapatkan sehelai sarung bantal kosong kemudian sumbat dodol secukup ruang.maka terciptalah bantal dodol yang empuk lagi harum

d.ANDA seorang penggemar chewing gum?tak dapat carinya di waktu hari raya kerana kedai tutup?.jgn gusar kunyahlah dodol sebagai ganti.ianya lebih selamat kerana tiada bahan pengawet.tpi sesilap kne potong kaki sebab kne kencing manis………….

e.Anda takut kehabisan duit kerana bagi duit raya?jgn khuatir kerana dengan sifat keelastikan dodol anda boleh membentuknya menjadi NARUTO,ULTRAMAN mahupon DORAEMON sebagai ganti duit raya.

f.jika anda kehabisan gula,jgn ingat anda x dpt buat air sirap.walaupon air sirap tanpa gula tawar rsenye tetapi ape kte kite bubuh dodol dlm sirap.nescaya ramai yang terpikat dengan daya kreativiti anda

g.Klu agak anda sakit hati denga seseorang nah apa lagi sumbat kan saja dodol ke dalam lubang idung orang itu nescaya anda dapt penumbuk satu haha

Friday, September 3, 2010

SELAMAT HARI RAYA


Kepada semua rakan blogger;

diucapkan slmt hari raya

ucap awal sbb x de internet

mybe update lagi dlm 2 minggu kemudian

kpd sesape yg bwk moto tu bebaek cket

kang tergolek masuk gaung aq tolong sedekah al-FATIHAH je..

yang kacau dodol pon sme hati2 x termasuk dlm kawah dodol

ingat tau jgn main mercun putus jari aq tolong gelak je hahaha

yg buat kuih semperit lak hati2 tkut muke hangus plak kang dah susah

harap2 rye ni penuh bermakne wlaupon aq tahu sesuatu ynag BURUK akan berlaku

dlm tempoh x lama lagi

doakan semuanya OK

kpd bdk rbt 1 jgn lupe wat asgmnt(terutama abg man)

OK disini aq ucap maaf zahir dan batin

kira kosong-kosong laaa

jgn jdi cam palat

org kte idup di dunia cume skali

so kite ENJOYYYYYYYY

MEROYAN di BP MALL dan Bazar ramadhan

hari ni aq telah meroyan teruk di bp mall n bazar ramadhan

aq telah berjaya menghabiskan duit aq dkt Rm70 untuk baju raya dan makanan aq

berikut ialah hasil meroyan aq kt cne:

baju-RM32.90-potongan harga 50% MURAH gilee jenama snail

seluar-RM25 Jenama snail huhu beli yang murah.benci beli sluar mahal

Topi-Rm 15 huhu akhirny aq beli topi bru

nasi ambang-RM3 sedap gilee

murtabak-Rm 2 BOLEH tahan laaa

lontong goreng-RM 2 ntah ape rse ntah lgi sedap mak aq nye

air katira vanilla-RM 1 nme je sedap

Air tembikai susu-RM 1 huh memang terbaek

mmg raya sakan la aq tahun ni haha

tpi x jgk sbb ade asgmnt KKE,PPN,EL N GERKO x lupe juga revise autocad kt umah

dah x mende nak tulis

tgh sibuk packaging

orang jauh la katakan....

Thursday, September 2, 2010

All about a little monster of me

Biography diriku

Nama:BUKAN monster

Umur:tidaklah seMONSTER mana 19 tahun

Tempat tinggal;pontian bukan monster city

Tempat Belajar:The Monster of IPTHO

Cita-cita:Cikgu x berperangai MONSTER

Saiz perut:x beso MONSTER

Penyanyi kegemaran:Mother of monster(lady gaga)

Lagu kegemaran:MONSTER

org yg aq paling benci:Beperwatakan MONSTER

motto hidup:dont ever become MONSTER....


Relax cket

hari ni asgmnt first dah dihantar

huhu thx to my group

relax cket

ari ni rse malas nak wat asgmnt ape2

mood nak raye membare2

tpi lpas rye ade lebih kurang 5 asgmnt menunggu aq

aduhh walaubagaimanapon raye tetap raye

elaun lak dah masuk

sok nal beli bju rye kt bp mall(kali kedua laaa)

utk kawan2;habiskan lah puase anda dengan bende berfaedah

GRACIASSSSS

Wednesday, September 1, 2010

PENATNYE.......

Aduhhhh hari ni penat gileee

macam2 perkara berlaku

hari ni origami aq jadi pisang lak huhu

who's care? pisang pon pisang lah jadi x macam kepala takuk sudah

petang lak x de klas

how's sweet moment!!!

dalam pukul 5.00 pi bazar

beli air tebu n tembikai

huhu sedappp

malam lak wat assgmnt pertanian

huhu sedih seee beberapa hari nak raya still kne wat assgmnt

oklah x de bende lain nak coret kat sini....


tq for ur reading.......