Thursday, November 17, 2011

Again...

first sekali sorry sangat lame x update sbb terlalu sibuk sejak 2-3 minggu nih...sibuk ngan exam

n klu update pon bukan ade yg bace pon hihi......maka tergugat status aq sebagai PEMBLOGGER IPTHO

YANG AKTIF....aq tgok makin RAMAI yg aktif berblogging...huhu tunggu lagi sebulan bau boleh aktif lagi

anyway sangat sedih nak tinggalkan semester 2 nih...banyak kenangan manis dan PAHIT yang ditempuh...bagi

aq sem ni paling berwarna warni.Thanx kpd rakan2 seASSGMNT yg sama2 satu group ngan aq...ade

beberapa owg jek yg aq x satu group tahun ni ...tapi rase lebih half satu group dalam assgmnt..sem ni plak

banyak subjek yang membosankan seperti ALAM BELAJAR dan PJ plus dgn lecturer yang membosankan

di kesempatan ini jugak CONGRATZ kpd SHIDA n HASIFF coz jadi KO DAN PKO yang terbaik.AnD

kepada HAZMAN AMINI DAN SURAYA slmt menjalankan tugas sem depan hihi.....semoga sem depan

akan menjadi lebih meriah n havoc lagi....


p/s:PAWS WILL BACK SOON.....

Thursday, November 10, 2011

Exam....

Pertama sekali,sorry sesangat lama  x update blog disebabkan keadaan yang sangat sibuk waktu nak exam.barfu tadi abis exam MURID DAN ALAM BELAJAR...pehh soalan objektif n struktur boleh layan lagi masuk esei mmg agak susah cket ape2pon dah cube yg terbaik

secondly,nak ucap tahniah kepada mak aq kerana dah promoted jadi SUPERVISOR...huhu supervisor kecik jek...dah 5 tahun mak aq keje kat hotel pontian tuhh...gaji pon sebesar mak bapak kawan2 aq yang lain.sekali lagi tahniah hihi boleh mntx belanja pizza hut....

ketiga,selamat berjaya kepada adikku MOHD HILMI AFIQ utk exam SPM..dont do mistakes like i did
buat pengetahuan korang adik aq x pernah dapat bawah 9A untuk ujian percubaan mahupon bulanan

keempat,berbalik pada exam seriyes x leh nak target ape2 pon disebabkan beberapa faktor seperti BEBERAPA(bukan sume)  assgmnt GROUPING mutu keje cam taik n sbb subjek sem ni sangat susah
seperti kajian kurikulum....n bertambah tensen sbb pointer aq x pernah TURUN sejak sem 1 PPISMP
meh lihat cket pointer aq sepanjang 5sem belajar kat cnie

PPISMP SEM 1: 3.38
PPISMP SEM 2: 3.40
PPISMP SEM 3: 3.77
PISMP SEM 1:    3.84


menggerunkan bile tgok pointer aq dari sem 1 n lastly aq malas nak pikir lagi pasal pointer buat pening kepala buat2 x wujud bende tu

lastly,selamat berjaya buat budak2 RBT 1 SEM 2 ...semoga berjaya capai target masing2....aq dah x pedulik dah JUST TRY THE BEST AND PRETEND NOTHING HAPPEN...

Tuesday, November 1, 2011

mesti tgok wahai lelaki!!!


Monday, October 31, 2011

lelaki x leh buat HUSBAND....




Aq ade terbace di satu sumber tentang ciri2 lelaki yg x leh buat suami....meh aq huraikan cket ciri2 tersebut


1.MUMMY BOY

   lelaki yg still x leh berdikari n berada di bawah ketiak mak lagi...korg klu kawin ngan laki jenis ni nanti slalu
   kne compare ngan mak mentua korang....lagi satu mummy boy ni golongan ADIK2 btol ke???..klu patuh
   pada ibu pun agak2 la.meh kite tgok situasi di bawah:

  JONO: JIJAH,SAYA NAK PUTUSKAN PERTUNANGAN DENGAN AWAK....
  JIJAH:  KENAPA SAYANG X SUKA SAYA LAGI KE....(SEDIH...)
  JONO:  MAK SAYA SURUH PUTUSKAN HUBUNGAN DENGAN AWAK!!!
  JIJAH: WTF???

2.FREAK STALKER

   dah terang2 aq tulih FREAK konfem korg kne mengelak laki camnie....ko cri la sndri makne STALKER
   malas aq nak terangkan!!!

   meh kite tgok situasi di bawah

    SI JENAB BUAT STATUS DI FB:

    MAKAN DI MCD-MCD BATU PAHAT


    Suddenly tepon appleberry JENAb pon berbunyi dan dapat msg berbunyi:

    AWAK YANG PAKAI BAJU PINK,RAMBUT CAM PONTIANAK TU,PAKAI CONTACT
    LENSE PURPLE N SLUAR COKLAT  PASTU PAKAI B*A MERAH KAN!!

    kok ye pon nak stalker agak2 la weyhh.....

3.MR KNOW IT ALL

   cam lagu kelly clarkson plak tajuknye...ok la laki jenis gini mmg berlagak TAHU SUME tapi sebenarnya
   kosong bertambah gile dapat pakwe yang menyibuk..meh kite tgok situasi di bawah


    Siti payung dan Roy pi shopping complex n si siti nak beli bra kat kedai ladies...si Roy ni sibuk
    nak ikut sbb dye rase tahu pasal bra...

    SITI PAYUNG: EXCUSE ME,MISS BOLEH AMIKKAN BRA SAIZ 34 D warna pink x?
    JURUJUAL: BLEH TUNGGU JAP...
    ROY: EH U PILIH SAIZ 34 KE BESAR GILE,I RASE U PAKAI 20 INCI JEK!!!
    SITI PAYUNG:EH  APE YG U CAKAP NI
    ROY: I RASE 34 BESAR SANGAT UNTUK PINGGANG U,I RASE 20 INCI SESUAI
             UTK U..MAKLUMLAH I KAN SEGALANYA TAHU!!!
    SITI PAYUNG WTFFFFFF


4.JERKY

   Perangai laki jenis gini mmg langsung x leh bagi peluang...hipokrit,cakap habuk mmg sifat diowg..kaum
   pompuan jaga2 ngan laki jenis camni...meh kite tgok situasi di bawah


    si lelaki berkata:

    i betul2 cintakan u....laut china selatan sanggyp i redah...u pon cintakan i...u kne
    buktikan cinta u tu....malam ni kite check in kat hotel murah..u kne
    tido ngan i malam ni....muahhhhh

    selepas perempuan yang naif termakan kata-kata si lelaki tersebut....dye pon meninggalkan
    pompuan tersebut:

    u....i so sorry....i mmg sayang u tapi x lebih dari seorang kawan..anggaplah sume bende sblum ni
    x pernah berlaku...doakan i bahagia...selamat tinggal




NOTA CAKAR: AQ LELAKI JENIS APE EKK!!!

  
    

MANE SATU


uNSur....

satu artikel yg menarik utk aq share kan:

Rahsia Lelaki Mengikut 4 unsur

(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

TANAH
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.

(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana. 











NOTA CAKAR: AQ ANAK PERTAMA,SO AQ NI PENYABAR LA EKK!!!

Thursday, October 20, 2011

happy depavali 2011

Selamat hari depavali ducapkan kepada semua yang berbangsa India....

n x lupa jugak ucap selamat cuti wat sume warga IPTHO


raya-raya jugak EXAM nak dekat nih!!!

Tuesday, October 18, 2011

Hari ok vs x okay....

Hari ni ada;ah hary yang sangat membosankan gile...

x de mende yg best pon..hari selase yang best ni dimulakan

dengan PAMERAN BAHASA..ok ramai giler kat library tapi

batch2 kiteowg akibat kurang promotion dan paling malang skali

kne jaga pameran pukul 8-9 pagi oh great rosak plan nak bangun lambat

ingat nak study..hari x best diteruskan lagi dengan aq dgr ADE KELAS

LITERASI NOMBOR....holy crow mmg shit abis lah tapi xpe la

sbb last nak jumpe LECTURER yang best sangat tuh..seriyes lega

klas tu dah abih n Hari ni Bertambah SHIT sbb ade klas KAJIAN KURIKULUM

padahal tajuk tu bleh bace sendiri....n diingatkan ade 5 JAM lagi nak kne ganti

n hari ni hampir nak ade kelas malam..X PERLU KOTTT!!!..huhu klu nak dgr budak laki

klas aq maki 1 hari klu buat klas malam hahaha..

ptg  tadi abih je klas aq melantak tido sampai pkol 5 ptg..lps tu pi riadah main squash

n bertambah malang aq kalah match yg aq rase bleh menang..IT WAS SO CLOSE

mng set pertama 12-10,9-11,8-11 akibat court yg gelap x brape nampak bola......

hope can improve my performance 2morrow....

skang ni pkol 9.22 malam so harap2 xde mende malang yg menipa lagi...

ARIYOS!!

Sunday, October 16, 2011

POWER RANGERS ARE BACK!!!

Alamak power rangers kembali dengan wajah baru!!!! Sume kaler ade..

.....


......



......



......





.....

TAPI KALER RAMBUT JE LA AHAKSS!!!

NOTA CAKAR: POWER RANGER KALER UNGU ADE X???

fUTSAL pic....

Kali ni post pasal futsal plak..first of all congratz to sume peserta futsal kerana berjaya

membuat KEJOHANAN MINI FUTSAL....

`Ni dye kumpulan RBT 1 A yang berjaya merangkul tempat pertama

ahli-ahlinya ialah:

IKHWAN-STRIKER
ANAS-STRIKER
AKMAL-WING
HAFIZI-DEFEND
HAZIQ-KEEPER


ni plak ahli RBT 1 B yang menjadi naib johan

ahli-ahli:

HAKAM-STRIKER
HAZMAN-WING
AMIR-DEFEND
HASIFF-DEFEND
AIZAT-KEEPER



LASTLY,ni dye kumpulan pompuan RBT 1

AHLI-AHLI

AKMA-KEEPER
SHIDA-DEFEND
EFA-WING
ANA-STRIKER
NANA-DEFEND


NOTA CAKAR:

TOBAT AQ JADI KEEPER

Friday, October 14, 2011

Senyum IPTHO part 1


RESPECT OR BE RESPECTED

oK SEbenarnya x de isu besar pon nak ditulis tapi tergerak hati nak tulis topik nih
kite selalu nak DIHORMATI tetapi pernahkah kite menghormati orang lain??
banyak bende kat dunia ni yg berkaitan dengan HORMAT-MENGHORMATI

OK lah x payah nak berfalsafah sangat ..mari aq bagi satu contoh pasal MUZIK..oleh sebab
peminat muzik so aq pon amik contoh daripadanya:

Korang pernah dengar kan lagu FRIDAY BY REBECCA BLACK...most of us say that song is kind
of bullshit but kenapa ramai sangat yg minat lagu tuh..pasal ape ekkkk..orang still minat dye walaupon dye x berbakat mane pon...THAT'S IT..itu lah maknenye menghormati orang lain.Mungkin pada pandangan kite dye x berbakat tetapi kite kne menghormati pendapat/taste/buah fikiran orang lain

Lagi satu keadaan maybe member2 korang suke dgr lagu-lagu lama macam jAMAL abdILLAH,mega,search,wing dan sebagainya...dan jangan pula korang mempersenda taste korg
ape perasaan korg bile PENDAPAT korg dipersenda/diperkotak-katik

So,kesimpulannya klu nak kite dihomati belajarlah MENGHORMATI....


NOTA CAKAR:


DALAM KELAS AQ SELALU BERMESYUARAT BUT X PERNAH AMIK PEDULI/KESAH/HORMAT PENDAPAT KAWAN2 LAIN..SO SEM DEPAN
DAPATLAH BERUBAH BENDE NEGATIF NIH...

Wednesday, October 12, 2011

UAK DAN AMALI PJ dan edit2

Dah lame gile jek x update blog....x banyak cite pon

kang update hari2 ramai yang bosan....

dalam 2 minggu kebelakangan ni mmg sibuk gile dengan

pelbagai amali yang dijalankan dan pekse AKHIR KURSUS

seb baik UAK kali ni mmg senang...x sia2 bace last minit hihi

semalam aq ade amali pj....serityes bengang gile sbb

terpakse jalani amali sehari dari tarikh disebabkan alasan SUKE ATI

x profesional langsung..walaucamnepun tahniah wat sume sbb berjaya menjalankan

amli dengan lancar dan jayanya.....lastly ni merupakan karya baru aq sepanjang kebosanan

minggu ni




Sunday, October 9, 2011

V2-hijab


karikatur v1

Nota cakar: jangan suke mengata....

Saturday, October 8, 2011

Riddles-ridly

Meh kite main teka teki ENGLISH nih korang bleh tgok jawapan yang dihitamkan:

1.If you drop me I'm sure to crack, but give me a smile and I'll always smile back
   Answer: MIRROR


2.Until I am measured I am not known.Yet how you miss me when I have flown
  Answer: TIME


3 build up castles, I tear down mountains. I make some men blind, I help others to see
   ANSWER: SAND


4 Say my name and I disappear. 
   ANSWER: SILENCE


5.What can travel around the world while staying in a corner?
   ANSWER: A STAMP


   NOTA CAKAR: SELAMAT MENCUBA!!!

hijab v1

NOTA CAKAR: RENUNG-RENUNGKANLAH.....

Wednesday, October 5, 2011

500-FORBIDDEN CITY GARDEN

dI post yg ke 500 dengan bangganya aq mempersembahkan FORBIDDEN CITY GARDEN:

JENG

JENG

JENG

ni dye landskap mini yang menjadi kebanggaan kumpulan kami.thx to ABG MAN,NANA,AKMA,KAK 


SHAZ kerana memberikan 100% komitmen.Segala titik peluh dan air mata akhirnya terbalas jugak dengan

siapnya taman yg LAIN DRP YANG LAIN...n something yg extraordinary...org lain x pikir pon idea yg gile

cam taman nih..bak kata salah seorang kumpulan taman ni iaitu NANA bile ramai` yg tgok taman ni maka

banyak vitamin yg muncul seperti VITAMIN J hihi....taman ini akhirnya siap jugak walaupon terdapat

beberapa halangan nak siapkannya seperti TIADA KENDERAAN untuk mencari bahan2 hiasan.lagi satu

kiteowg terpakse wat MUKE TEMBOK CINA nak beli tanglung tu kat kedai cine seriyes malu gile....

Mungkin ade hikmahnya sebalik pertukaran  kumpulan di mana kumpulan yang BARU ni dapat idea yang

lebih baik drp dulu dan kumpulan yg lain juga dapat idea yg same GEMPAKZZ....

kat bawah ni plak merupakan beberapa landskap lain yg sempat aq amik gambar





Congratz to all members of pismp rbt 1 and rbt 2 KERANA berjaya melaksanakan amali dengan jayanya

NOTA CAKAR:

amali ni paling jadi dalam 5 sem aq dalam opsyen RBT...amali jahit,masak,LK,Kerja kayu SUMENye hancuss hihi

YESS NI MERUPAKAN POST YG KE 500.....

Tuesday, September 27, 2011

Kemaskulinan terserlah




Maskulin selalunya dikaitkan dengan lelaki.Perkara yang menampakkan kemaskulinan lelaki ialah SUKAN atau sport..Sesetengah atau kebanyakan pompuan mengatakan lelaki yg Bersport akan nampak maskulin.itu aQ NO komen sbb aq bukan GirlS OKey.Meh kite tgok beberapa sukan yang menampakkan maskulin berdasarkan satu blog yg aq baca


1.BOLA SEPAK

  wAlaupon aq bukan player bola sepak tapi aq admit org yang main bola sepak ni konfem ade makwe lagi2
 striker.Klu yg posisi WING,atau DEFEND  tu huhu tunggu je la pasukan jadi juara.....

Kemaskulinan Terserlah: Kemaskulinan lelaki yang main bola sepak ni terserlah bila buat muke garang n     jerit jerit atas padang disambut dengan sorakan gadis2.Masing2 nak wat skil.tapi taktikal mmg terabur abis.

2.BOLA TAMPAR

mase aq form3 dulu klu sesape yg main volleyball konfem jadi famous-amous punye...dan aq salah sorg daripadanya hehe... tapi x famous sbb x buat aksi spike cam budak2 TINGGI lampai lain.

Kemaskulinan terserlah:Bila time bdk laki lompat buat aksi MEREJAM pastu budak2 pompuan sorak2
pasukan tu mesti menang punye sbb ade sorakan

3.SEPAK TAKRAW

salah satu sukan SEPAK yg aq mmg x reti/terer langsung.budak2 kampung yang ramain main SEPAK TAKRAW.but yg mejadikan pemain sport ni maskulin sbb ramai budak rugby n bola sepak tabik spring
becoz SEPAK TAKRAW ni sukan art...

Kemaskulinan terserlah:Bila bab mereja...yg dua ekor tu jadi badut jek..








Thursday, September 22, 2011

Status facebook

Beberapa status facebook kawan aq telah dipilih utk disiarkan di blog ni...yg aq rase sangat menarik perhatian

Status fb 1: tahukah anda,


              Hampir 92% lelaki berkahwin akan boroi setelah 2 tahun dan ke atas tempoh 

              perkahwinan. Malah statistik penceraian juga melaporkan hampir 89% kes 

              penceraian berlaku kepada suami yang six pax dan masih tampan. Berbanding 

              kadar  penceraian yang melibatkan suami boroi hanya sekadar 19% kes 

              penceraian,  namun itulah hakikatnya. Beruntunglah kepada mereka yang 
    
             mempunyai suami  boroi. Dan menurut kajian lagi, lelaki boroi lebih penyayang 

             dan berfikiran jauh.. 

             Buncit itu Seksi...untung laaaa perut boroi..


Status fb 2: thankz to my sayang .......sbb hadiahkn kek ngan cool blog 

                smlm...sedapp...sorry lmbt ucap thankz...luv u...


Status fb 3:hrga emas dan silver da TERJUN TIRUK da tu..

               sapa2 yg kt oversea tu boleh la manfaatkan benda ni utk tukar kan aset2 anda  


               kepada  emas dan silver ye..

               jangan beli kt sy..tp beli kt company2 kt negara2 anda tu..sama ada 

               UK,Germany,US,Canada,Australia,Japan,Russia..dan tak lupa...Ireland..

Status fb 4: Wrapping her heart and put it aside for someone who hides (in the future for 

                  only Allah knows) #cheesybuttrue

Status fb 5: tahukah anda?


Status fb 6: LITERASI BAHASA WAS COMPLETED AT 7.52 A.M


                  SUBMIT AT 8.00 A.M
                  -HIKAYAT SANG KANCIL DAN MONYET-


NOTA CAKAR:

kepada si empunya status fb,sorry publish kat cnie hihi just aq merasakan menarik status fb nih

Tuesday, September 20, 2011

oH cIKGU.....


  Entry kali ni pasal cikgu yang paling garang yg pernah aq temui iaitu Cikgu Firdaus..Pasal ape aq cakap dye garang sbb dye satu2nya ckgu yang berjaya melemahkan LUTUT2 dan SENDI aq setiap kali masuk
kelas..seriyes bukan aq sorang jek tapi sume kawan2..Cikgu Firdaus ni ajar matematik..Sumpah hari2 tangan  merah sbb x wat keje umah atau salah jawab soalan sbb aq ni digolongan BIJAK PANDAI matematik yg selalu dalam golongan GALUS(gagal lulus)..sbb mase kecik2 dulu aq mmg x terer matematik except PENULISAN sbb bagi budak darjah ENAM klu karangan bleh buat satu muke jek tapi aq karangan boleh buat 2 muka penuh tu lah sbbnya assigmnt aq tebal nak mampos....tapi sbb beliau lah aq pandai matematik sehinggakan aq dapat A dalam Matematik

  lagi satu lupe lak mase peperiksaan mid-year darjah 6  aq dapat 1A 4B ...dengu..an selamba beliau jawab kat depan mak aq mase hari terbuka"TAK PE MASE UPSR AKAN TERBALIK DAPAT 4A "
tup-tup btol aq dapat 4A dalam UPSR seperti jangkaan mulut masin beliau.....

  Korang nampak x bola tampar kat atas bukan BOLA SANTAI tau(jgn marah CHIK HANA)
klu korg nak tahu aq pandai main bende ni pon disebabkan tunjuk ajar CIKGU FIRDAUS.Seperti dye ajar matematik beliau mmg garang gile..training plak mmg stok2 INTERNATIONAL punye..klu x de daya tahan mmg x tahan alamatnye...aq ingat lagi salah satu training nye ialah latih SERVE sampai 100 kali...pehh still budak training camtu mmg MERAH tangan aq dikerjakan.But anyway aq x dapat meneruskan minat aq dalam sport ni sbb mak aq bising...

  Aq terdetik nak post bende ni sbb semalam aq main bola tampar....n tgok org training bola tampar..but trainer yg latih budak main bola tampar tu plak pernah copkan aq sebagai CACAt coz aq x reti sepak bola n bajet aq x main sport ape2..agak2 la takkan semata2 x reti main bola dilabel CACAT n X TAHU MAIN  SPORT LAIN???.mmg aq admit yg aq x main sport yg laki common main cam BADMINTON,TAKRAW
n BOLA SEPAK but aq still bleh main sport lain like BOLA TAMPAR,BOLA BALING,SQUASH N PETHANQUE dengan begitu baik.....see DONT JUDGE PEOPLE BY ITS LEG..

NOTA CAKAR:


Cikgu Firdaus sebenarnya dah meninggal  a few years ago.....mudah-mudahan arwah ditempatkan di kalangan orang soleh


   

Sunday, September 18, 2011

tido punye pasal...


Friday, September 16, 2011

if i can be like......

if i can be like.......MAHATHIR MOHAMAD
THEN I AM SO INTELLIGENT



IF I CAN BE LIKE.................................................................BRUNO MARS
THEN I AM SO TALENTED
IF I CAN BE LIKE......................................................RAFAEL NADAL
THEN I AM SO FIT

IF I CAN BE LIKE.................................................................TAYLOR LAUTNER
THEN I AM IN GOOD SHAPE
IF I CAN BE LIKE.....................................................................EDWARD CULLEN
THEN I AM VAMPIRE HAHAHAHAHA!!!!
RAWRRRRR

__________________________________________________________


NOTA CAKAR: NO MATTER WHAT WHO U ARE.......LOVE URSELF AND BE PROUD OF IT!!!

                          PAWS UP!!!

Thursday, September 15, 2011

lelaki


LELAKI,
Lebih kuat,
Lebih jauh fikirnya,
Lebih panjang akalnya,
Sembilan berbanding satu.

LELAKI,
Tembok egonya sukar diroboh,
Usah digoyang, usah digoncang,
Kelak runtuh menimpa diri.

LELAKI,
Terhad nafsunya,
Satu berbanding sembilan,
Namun bukanlah lelaki,
Andai nafsunya tidak menginginkan semua jelitawan
dan bidadari,
Andai nafsunya tidak sampai ke mati.

LELAKI,
Tidak memahami wanita,
Ketahui jua wahai lelaki,
Wanita juga tidak memahami lelaki,
Kontras inilah sunnah dunia,
Selamanya..

LELAKI,
Pikullah status dan jantina ini,
Kekal bersamanya,
Kekal bersamaku, kerna...
AKU SEORANG LELAKI.

MR BUSYBODY

wow HARI ni baru rase lega cket dah siap

assigmnt MURID DAN ALAM BELAJAR serta

inovasi kurikulum..seriyes 2 tiga ari ni ari yang sangat penat

thx kepada teamate yg berjaya melaksanakan assgmnt dengan begitu berjaya sekali

SELAMAT HARI MALAYSIA!!!

Tuesday, September 13, 2011

Malaysian boy(song) is ciplak



Beberapa hari ni aq asyik dengar lagu MALAYSIAN BOY yg diceduk/diciplak daripada

lagu ESTELLE iaitu AMERICAN BOY...

first2 dengar dah sangat kenal sangat lagu tuh(tapi original lagu tu pon aq x suke)

but aq still hormat taste korg yg dengar lagu tuh...bukan salah korg pon

cume nak HIGHLIGHT cket dah x de ke KOMPOSER MALAYSIA yg berbakat

nak wat lagu INggeris still nak ciplak lagu lain...

Untuk pengetahuan,lagu ni untuk program SUARAKAMI...

x bleh ke buat lagu TRADISIONAL cam zapin,ghazal ke utk lagu tema

NO NEED TO BE WESTERN lah....

walaupon aq penggemar lagu omputih tapi paling menyampah klu org mlyu


try jadi omputih...lagipon yg menyanyi tu bukannye berbakat pon

baik ko bagi lagu tu kat NING BAIZURA KE,NORANIZA IDRIS ke yg jauh berbakat!!!

NOTA CAKAR:

LEPAS NI JANGAN ADE NAK WAT LAGU POKERFACE VERSI MALAYSIA..LEPAS TU BAGI LIYANA JASMAY YANG NYANYI LAK TU.....HANCUSSS JADI PUAKEFACE

Monday, September 12, 2011

PiC-pac pBS siri2 2011





Thursday, September 8, 2011

Movie oH MuVEE

dah lama gile x update sibuk berpbs

orang lain masuk klas aq dwonload muvee:

ni antara muvee yg aq download

-TOLONG AWEKKU PONTIANAK

  seriyes cite ni bes gile

-RASUK

  hmmm ujung2 jek best

-MOMOK JANGAN PANGGIL AKU

   klise sangat cite nih

-FLAT 3A

  lom tgok lagi..

Sorry guys lame x update busy ngan raya,assgmnt,pbs,house chores and menjaga nenek yang sakit.x de mood sangat nak update.ape-apepon blog aq menuju ke post yang 500 dalam masa 2 tahun.

SELAMAT HARI RAYA(x lambat lagi kan)

Wednesday, September 7, 2011

ONE,TWO,THREE

The most selfish "ONE" letter word  is

          "i"

    AVOIDE IT

The most satisfying "TWO" letter word is

        "we"

       USE IT


The most poisonous word "THREE" letter word is

        " ego"

       KILL IT

Thursday, August 25, 2011

SELAMAT HARI RAYA 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT SEMUA

KEPADA KAWAN2KU YANG TERCINTA,ORANG TERCINTA SEMOGA

BERGEMBIRA DI HARI RAYA!!! JANGAN BERDUKA

INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG

ASSIGMENT TETAP BERJALAN

p/s: sorry maybe x dapat update blog dalam mase 2 minggu berikutan asigment,raya n pbs
doa-doakan SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN RAMBAH ade tenet.....

Tuesday, August 23, 2011

Peace!!!!

apekebende yg aq peacekan.......

entry ni pendek je pon x de ape2 nak tulis

tensen dgn hal2 personal dan assgmnt yg tanpa belas kasihan menimbun

di cnie just nak menyatakan beberapa perkara

lps ni aku takkan BERTANYE,COMPLAIN,CONDEMN Or nak BERSUARE APE2

especially with my classmates coz AQ LPS NI JUST NAK JADI BATU jek

takyah tanye tanye ke kutuk ke complain ke or sewaktu dengannya

OK FINE SELAMAT MENJADI BATU BUAT 3 TAHUN LAGI

SORRY SANGAT tulis bnyk pasal korg .......aq takkan post anything lagi

regarding ngan class mahupon classmates lagi........

lps ni na post mende2 laen klu nak TANYE atau complain atau condemn pON x kan ade

kene mengene ngan korang........

KLU X SUKE JGN BACE

ANOTHER PAWS WILLRISE UP TODAY!!!

Sunday, August 21, 2011

RM 30 -5-rm25

Korg mesti ape bende yang aq nak try sampaikan melalui tajuk entry di atas:

ok just nak paparkan hak kami yang berharga RM25.....

oH great smlm aq ade TANYE blom MINTAK lagi Jualan sawi tu camne ni dikira

"CAMNE JUALAN SAWI TU DIKIRE ERKK" x de pon lagi perkataan mintak

but ade yg certain orang yang melenting xtentu pasal .Ello kiteowg ade hak just nak tanya

sesape bleh tanye pasal jualan sawi x kire walaopon ade jualan satu batas tu RM6

And then lepas tu bendahari kelas kate nak amik RM 5..so mmg setiap kumpulan akan ade lebih

walaupon seringgit..cam kumpulan aq Separuh dah bagi Puan so tinggal RM30

So that means RM 30 -RM 5 =RM25(sebagaicontoh)

maknenya kumpulan kiteowg akan ade lebih RM25 inggit..aq just tanye yg lebih ni takkan nak

masuk duit duit klas kot banyak tu klu belen singgit dua bolehlah dihalalkan.kitehanya bincang

pasal ketelusan dan keadilan...maka aq rasex de sesape pon patut melenting sbb masing2 akan

ade belen kerana Hanya RM5 saja akan diambil Drp duit belen yang dibagi kpd unit pertanian

but aq agak tempered cket ade la individu yang rase dirnya bertanggungjawab lebih;

1.UNGKIT PASAL JASA SIRAM SEBANYAK 2 KALI

ulasan:aq x pnah ungkit pon pasal bab2 siram...bukan yang kiteowg mintak upah pon just nak

nak tanya hak kiteowg jek.kiteowg yg siram PAGI N PETANG ni pon x bising nak

ungkit.TAKKAN NAK IDUP POKOK TU KLU SIRAM 2 KALI JEK!!

2.KATE TAK IKHLAS

ulasan:klu kiteowg x ikhlas dah lame mintak upah setiap group....but yg kiteowg tanye ni

hak kiteowg yang berharga RM25 BUKAN NAK MINTAK UPAH

3.BAJET BAGUS

Ulasan: lepas tu ade lak yang x masuk point dalam discussion tetiba kutuk aq BAJET

BAGUS.klu kiteowg X BAGUS takkan sawi tu besar gedabak cam badan KO.tima

je la yg ko 2 MMG X BAGUS N KO JELES

ok fine sangat susah bila suare2 kecil ingin meminta hak mereka...........
n BUAT PARTNER BATAS aq laen kali x yah rajin sangat nak TOLONG OWG
aq dah cakap last2 camgini akan jadinya.....

NOW FOCUS ON LANDSKAP-

PAWS UP HAZMAN,HAZIQ,SHAZANA,NOLY,HAKAM


Saturday, August 20, 2011

Peribahasa versi Facebook

Ringkas entry kali just beberapa peribahas berkaitan facebook....

1.Kalau tiada tanda notifications di atas,takkan tangan gatal nak tekan

maksud:pengguna fb hanya klu ternampak tanda merah konfem nak tekan punye

2.Status dupdatekan,Komen diperbanyakkan

Maksud:selalu2 update status n komen kat wall org banyak2

3.Sambil berkomen chating sekali

maksud: sambil2 komen kat fb diselang seli ngan chatting

4.Berfacebook-facebook dulu,bertidur-tidur kemudian

maksud:mostly pengguna facebook konfem tido lambat

5.Yang dipuji diupdate di status,Yang Dimaki dicaci di wall

maksud:means klu dah kne maki tuh konfem ko tulis kat wall yg korg dimaki


Thursday, August 18, 2011

siti al-wazura is some kind of shit

hah post kali ni nak meluahkan geram aq kpd makhluk tah datang dari planet mane yg x reti

menghormati sensitiviti agama orang lain iiatu SITI HAJJAH AL-WUZARA

pehh mmg paling menyirap bace blog2 dye...I KNOW UR ATHEIST BUT UR HAVE NO RIGHT

TO INSULT OTHER RELIGION INCLUDING ISLAM...Ko rase nak jadi atheist sangat x payah

la nak sibuk ngan agama orang lain.Ko 2 patut disumbat dalam ISA...PAK NAJIB oii plz lah

bertindak kat makhluk durjana.Jangan sibuk sangat nak bela Jubor SEPOL yang dah lunyai

dikerjakan oleh PAK ANUARJUBURI.Meh lah ramai2 PAK NAJIB,PAK AZIZ,PAK IBRAHIM

n pemimpin islam laen bersatu menentang HAJJAH KEPARAT nih...HAJJAH oii ko ingat ko

sorg ke ATHEIST kat malaysia.Tindakan ko 2 menyebabkan ATHEIST laen diancam bahaya

Kesian si ARLENE TAN jadi mangsa ko wahai HAJJAH oii.yg si GAYSEC ni pon satu mmg x de

keje laen ke nak hack org lain punye sesawang...

NOTA CAKAR;

berani si GAYSEC nak hack blog aq.....mai sini

Wednesday, August 17, 2011

Penyebab Hilang tumpuan Buat ASS-igmnt

Rase2 cam dah lame x update blog..tapi rase baru 2 ari jek tapi bagi aq dah lama jgk.Sorry sbb x leh nak terlalu aktif nak update blog sbb penat nak menaip di siang hari n banyak assgmnt pada waktu malam.Entry kali ini ialah pasal penyebab hilang tumpuan buat ASS-ingmnt.Seriously banyak gile sbb kenapa cepat hilang tumpuan bila wat assgmnt:

1.Rase malas melampau.Bila syaitan lakhnat mule hinggap di hati maka bermulalah syaitan
berbisik" TAKYAH BUATLAH"

2.Hasutan melayan muka buku iaitu facebook.tangan gatal asyik nak tekan NOTIFICATION
and update status BANYAK GILE ASSIGMENT

3.Sindiran puaka Dari rakan sebaya yang meruntuhkan semangat "RAJIN GILE"


aq pon x de mende nak tulis sangat..ni sume realiti so slmt buat assgmnt....

Monday, August 15, 2011

ko nak pegi..pegi je la...

X mende nak tulis sangat tgh bosan gile

penat jgk badan nih masuk klas yg x de faedah pon....

just nak tulis satu incident yang agak x berat berlaku beberapa jam lagi

firstly,bdk klas aq sibuk nak amik nama untuk masuk kursus photoshop..

then ade la suare sumbang lagi macam celaka nak nyindir2 aq gune photoscape

and the point is ADE KE AQ MENYUSAHKAN KORG!! jgn suke sibuk hal org boleh x

klu nak pegi tu pegi jelah x keje aq nak halang. tahu la terer sangat gune photoshop

toksah la suke memperkecilkan org laen.AQ BAB2 NAK EDIT GAMBAR POMPUAN PAKAI

KAIN TUDUNG LILIT KAIN KAPAN NI tak pandai sangat sbb x de makwe pon nak diedit

yg penting klu aq ade makwe aq x de nak sibuk edit sbb sah2 aq pilih yg lawa.Klu yg suke edit2

gambar2 makwe ni nampak benor MAKWE KORG TU X CUKUP SIFAT NAK DIEDIT

LAST2 PUTUS JGK!!! Tetttttttttt.OK balik pada cite tadi,klu setakat basic photoshop jek yg

korg reti x payah la nak bangga sangat.kat klas PN FAZIDAH tu bleh la nak bangga2 letak

gambar NGERI2.cube ko letak gambar makwe ko yg pling lawa kat prsentation tu konfem

LEcturer cakap gambar tu yg paling NGERI kat alam semesta tuhh.lagipon berlambak keje aq

nak buat hujung minggu plus puase lak tu.Klu rase nak pegi tu pegi je lah yg penting keje aq siap

KO DAH SIAP KE???

Sunday, August 14, 2011

What is tesselation


A tessellation is created when a shape is repeated over and over again covering a plane without any gaps or overlaps.

Another word for a tessellation is a tiling. Read more here: What is a Tiling?

A dictionary* will tell you that the word "tessellate" means to form or arrange small squares in a checkered or mosaic pattern. The word "tessellate" is derived from the Ionic version of the Greek word "tesseres," which in English means "four." The first tilings were made from square tiles.

A regular polygon has 3 or 4 or 5 or more sides and angles, all equal. A regular tessellation means a tessellation made up of congruent regular polygons. [Remember: Regular means that the sides of the polygon are all the same length. Congruent means that the polygons that you put together are all the same size and shape.

NOTA CAKAR:

1.sAje nak share utk pengetahuan am..
2.utk assgmnt NUMERICAL LITERACY,ni merupakan info mase wat kolaborasi ngan pn F....

-kne wat regular shape yek
-x boleh non regular shape
-x kisah sama ada nak warna atau nak gune software
-x gune satu bentuk jek

3.p/s:agak2 tesselation aq nak wat ape ekk.hmm aq just nak gitau tema Tesselation aq ialah gabungan LOGO
ADIDAS N JERSEY BOLA SEPAK MALAYSIA....

congratz nicol...try again Chong wei


Congratz Nicol david kerana memenangi AUSTRALIAN SQUASH OPEN 2011.We are proud to u Too.Harap2 nicol bleh menang banyak gelaran lagi..
Try again LEE CHONG WEI!!! huhu baru beberapa jam tadi menyaksikan LEE CHONG WEI tewas kepada LIN DAN .damn it just 2-1!! lain kali boleh try lagi.plz be more consistent lagi.


NOTA CAKAR:

WE ARE PAWS UP FOR U!!!

Wednesday, August 10, 2011

INFO IC MALAYSIA

Nombor kad pengenalan Sejak 1990, setiap warganegara Malaysia diberikan satu set nombor 12-digit yang unik dalam format TTBBHH-NN-###J sebagai nombor kad pengenalan.

Kumpulan digit pertama (TTBBHH) merupakan tarikh lahir pemilik KP. Kumpulan kedua (NN) pula merupakan kod negeri lahir, iaitu 01-13 untuk negeri-negeri, 14-16 untuk Wilayah Persekutuan dan kod 71 jika lahir di luar Malaysia. Bagi anggota polis, kod yang digunakan ialah 88 manakala untuk anggota tentera, kod yang digunakan ialah 99. Namun begitu apabila seseorang anggota polis atau tentera menamatkan perkhidmatan mereka, nombor kad pengenalan mereka akan ditukar kepada kod nombor asal tempat kelahiran mereka. Kumpulan nombor terakhir (###J) merupakan nombor siri yang dijana secara rawak oleh sistem komputer Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia.



Sebagai pembezaan di antara pemegang MyKad lelaki dan perempuan, nombor terakhir dalam siri nombor kad pengenalan telah di sesuaikan mengikut jantina pemegang di mana sekiranya pemegang MyKad mempunyai siri nombor terakhir berangka genap, jantina pemegang adalah wanita. Manakala jika pemegang MyKad mempunyai siri nombor terakhir berangka ganjil, jantina pemegang adalah lelaki. Sebelum 1990, nombor kad pengenalan warganegara adalah dalam bentuk A####### di mana # merupakan nombor siri 7-digit yang mana nombor terakhir dalam siri nombor tersebut turut sama mempunyai peranan pembezaan jantina lelaki dan wanita seperti sini nombor baru MyKad.

SENARAI KOD BAGI NEGERI KELAHIRAN:-
Johor 01,21,22,23,24
Kedah 02, 25, 26, 27
Kelantan 03, 28, 29
Melaka 04, 30
Negeri Sembilan 05, 31,59
Pahang 06, 32, 33
Pulau Pinang 07, 34, 35
Perak 08, 36, 37, 38, 39
Perlis 09, 40
Selangor 10, 41, 42, 43, 44
Terengganu 11, 45, 46
Sabah 12, 47, 48, 49
Sarawak 13, 50, 51, 52, 53
Wilayah Persekutuan (KL) 14, 54, 55, 56, 57
Wilayah Persekutuan (Labuan) 15, 58
Wilayah Persekutuan (Putrajaya) 16
Negeri Tidak Diketahui 82