Tuesday, May 17, 2011

the most beautiful women

video

berdasarkan majalah people,Jennifer lopez telah dimahkotakan sebagai wanita tercantik di dunia

pada tahun 2011....

jENNIFER LOPEZ ni merupaKAN penyanyi,pelakon n penari

bukan kueh lapes yg korang makan tuh

badan stok2 shakira plus beyonce tuhh

dye ni skang jadi juri american idol musim ke-9

korang tahu pasal ape aq suke dye;

-berbakat bleh nyanyi
-bleh menari
-body mengancam abis
-kulit ala-ala mexico natural beauty

tapi sayang suami dye marc anthony x sehensem aq kih kih kih.......

kat atas nih video lagu terbaru dye...si lelaki jgn pikir lain lak tgok JLO nih

bagi pompuan lak jangan terliur tgok body bergetah model dalam klip nihhh

sorry....

nak kongsi ade satu artikel kat wordpress:

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni saya nak buat pengakuan. Yes, a confession. Saya banyak bersalah dengan rakyat Malaysia. Why? Saya ni pelajar tajaan JPA. Hidup di Jepun ni memang menuntut pengorbanan yang tinggi (read: pengorbanan duit). Menurut Yahoo Finance (as I write this entry), tukaran matawang Ringgit Malaysia ke Yen adalah RM3.85=100¥. Bagi yang pernah ke Jepun, mesti tahu betapa rendahya nilai 100 yen itu. Apa yang anda boleh dapat dengan 100yen? Sebotol air tin. Ataupun seketul onigiri (nasi kepal berinti). Apa yang korang boleh dapat dengan nilai RM3.80 kat Malaysia? Ye betul. Nasi ayam, nasi lemak, nasi lalalalala. Just name it! Full sepinggan lagi. fuhh…memang rindu la Malaysia. Sedih jadi perantau di negeri orang ni tau.

Why I say sorry to all rakyat Malaysia? Sebab everytime I went shopping, makan luar, jalan2 and everything, I spent a lot of money. Kadang2 ada terfikir jugak. Ni semua duit rakyat2 Malaysia yang bayar cukai. Aku pulak sesedap hati je belanja2 ni. Ada benda penting, ada jugak benda yang kurang pentingnya. Makanan? Perut WAJIB diisi.

We Homo-sapiens always forget. Masa tengah sakan shopping, tak pulak aku ingat wajah2 rakyat Malaysia yang membanting tulang beberapa puluh keratitu, untuk mencari beberapa pinggan nasi. But then, bila balik tengok resit2, timbul rasa kesal di hati. “Kenapalah aku ni boros sangat..haih..“. Sekarang ni musim sejuk. As a typical Malaysian yang belum pernah tengok salji natural (besides Genting’s man-made snow), we feel excited to try winter sports yang sememangnya tiada di Malaysia. So, dengan niat to learn something new, I bought my 1st snowboard and it’s accessories (second-hand je). Berapa total semuanya? Taknak bagitau. Nanti lagi la kena sumpah dengan rakyat Malaysia. Tak berkat ilmu aku nanti.

Travel? Yes, I travel a lot in Japan. Aku jenis tak kisah tentang duit kalau nak jalan2 mana2. So far, aku sudah berjaya menawan kepulauan Hokkaido dalam masa 5 hari. And what I proud the most is, I’ve been to the northern-most point in Japan, Cape Soya. Bestkan? Did I care how much I spend for that trip? Yes I did but only how much left in my account. But honestly, tak pernah terfikir pun tentang duit rakyat.

Speaking of spending Malaysian’s money, ada beberapa perkara yang dah lama terbuku di hati ni. Let me tell you some reality of our so-called nation’s hopewho were sent abroad for study under scholarship support. We receive about 132,000yen (about RM5000+) every month, enough to buy a car after a year. Believe it or not, ada kawan2 saya yang tiada kalkulator untuk kelas matematik or fizik. Where did they spend their money? Football, soccer, futsal, electric-guitar. Just name it. Rage? That’s just nothing. Ponteng kelas? Adat la tu brother!. Exam? Kami ada talian hayat masing2. Ada juga yang membela “toyol”. Bukan untuk curi duit. Tapi untuk membantu jawab soalan dengan lancar. Yes, some of government-sponsored student memang genius. That’s why ada yang lulus dengan cemerlang, walaupun tak datang kelas. Why don’t you test your own abilities? How much do you understand what you’ve learnt. “Alah, janji lulus, grad, balik Malaysia, tak payah bayar hutang dengan JPA sudah.

Erti TOLONG MENOLONG? Ada student begitu utuh jalinan ukhuwwah sesama mereka.

“Bro, apsal tak datang klas?”

“Sakit kepala la. Tolong tanda attendance untuk aku ok?”

“No hal la. Kita sesama kita kena saling tolong menolong. Apa guna member ye tak?”

Dialog diatas adalah amalan sesetengah pelajar di Jepun ni. Geram? Belum habis lagi. Antara kod dan etika sebagai pelajar JPA ni, perlu sentiasa KEMAS PENAMPILAN DIRI. Bagaimana student kita menterjemah ayat tersebut? Seluar, baju, jam tangan mesti branded. Tak main la Adibas ni.lols. Minyak rambut kena GATSBY. Wallet mesti genuine-leather. Kasut? Mesti la tukar ikut musim..Handset? Tak pandang la flip-flop ke, slide-phone ke. “We all guna iPhone la“.”Follow trend la brader“. Rambut? Sebaiknya panjang dan lebih afdhal, keperang-perangan sikit. Belah tengah? Out-of-date already maaa…Siapa idol kami? Artis jepun dan korea laaa..Baru stail. Rokok di Jepun tahun ni 300yen. Tahun depan 600yen. Memang daring kerajaan jepun. Berani kerajaan Malaysia naikkan harga rokok sekali ganda? Silap-silap boleh jadi perang saudara. Tapi, our intan payung mak ayah, harapan nusa bangsa ni tinggi semangat juang mereka. Thanks to BTN. “Menyerah kalah (read:stop smoking) takde dalam kamus hidup aku!“. Well, berhenti merokok tidak sekali. Menyerah kalah (tanpa usaha) kepada pelajar2 Jepun is OK. “Kita kan student asing. Mesti dia faham kita ada problem bahasa Jepun“. To HELL! Apa guna habiskan masa 2 tahun prepare kat Malaysia sebelum korang fly?

Maybe most of us lupa what we’ve went through during SPM dulu. Masa tu, cukup takut nak lawan cakap cikgu. Zaman kritikal. “Tak lepas SPM ni habisla aku!“. Yes, mentality of some typical Malays. Habis SPM, gelap-gelitalah masa depan (konon). Bila berjaya sampai ke universiti seberang laut ni, lupa apa itu BERKAT. Agak2 la, bila kita berjaya graduate dengan segulung degree (read:mock degree), berjaya cari kerja, kahwin, dapat anak (or beranak), halal dan berkat ke rezeki yang kita dapat dengan hasil bawa nota time exam,when we still a student dulu? God knows better.

Sorry once again to all Malaysian. Now is winter so I used heater a lot, take a hot shower, and all that costs money rite? One more thing, sejuk2 ni untuk mengekalkan suhu badan pada tahap optimum, banyak tenaga yang diperlukan. Jadi, kuantiti makanan makanan memang berkadar songsang dengan suhu. lols. Saya minta maaf dari hujung uban sampai hujung kuku kaki. Sekian, terima kasih.