Tuesday, February 22, 2011

BINA INSAN GURU

Program Bina Insan Guru (BIG) merupakan satu program yang dilaksanakan oleh Bahagian Pendidikan Guru (BPG) dalam usaha melahirkan insan guru yang berkualiti tinggi, berilmu, berkemahiran serta mempunyai spiritual dan sahsiah yang tinggi. Bagi menjayakan Program BIG yang dirancang oleh BPG ini, guru-guru Malaysia bukan sahaja perlu mempunyai menguasai kekuatan ilmu dari pelbagai bidang tetapi perlu juga mengaplikasikan segala yang dipelajari melalui praktikalnya. Penghayatan yang begitu mendalam terhadap pelbagai aktiviti-aktiviti yang dijalankan di dalam proram BIG ini akan mengukuhkan keperibadian dan sahsiah yang terpuji serta etika keguruan dalam diri setiap bakal-bakal guru iaitu selaras dengan hasrat negara.

YAB Dato’ Seri Abdullah Badawi, Perdana Menteri Malaysia ketika membentangkan Rancangan Malaysia ke-9 di Parlimen telah menegaskan bahawa pendidkatan kepada pembangunan modal insan haruslah secara holistik iaitu menyeluruh, Beliau meneankan pembangunan ilmu pengetahuan, kemahiran, modal intelektual, pembudayaan sikap progresif serta nilai etika dan moral yang tinggi. Oleh yang demikian, program BIG ini telah dirancang secara menyeluruh untuk melahirkan modal insan yang bergelar guru. Program BIG ini mengandungi pelbagai aktiviti sebagai intinya contohnya perkhemahan, khidmat komuniti dan sebagainya. Semua aktiviti ini dirancang serta diadakan untuk membentuk insan guru secara menyeluruh dari semua aspek.

Sesungguhnya Bina Insan Guru seharusnya menjadi elemen yang berkesan untuk menjadikan warga bakal pendidik menjadi insan yang sentiasa bersedia untuk Berkhidmat & Berbakti kepada nusa, bangsa dan juga negara.

what???

pengasas ahli iluminati:ALL-SEEING EYE
apa kawan aq pon ahli iluminati jgk ke??noly tidakkk

p/s:noly aq dah mintak permision kt fb gune gambo ko sory....LAIN kli jgn amik gamba satu mata

uNSUR iluminati huh....

PESANAN:LAIN KALI NAK BAKAR LEMANG KNE TEGAK CAM KPLE KAK LIMAH(KITE BAKO JER)PESANAN:SUSUN LEMANG BENTUL LOVE HAHA
p/s:bende ni btol jek, as a JOKE..

Hot spot....


Finally i got some things that i want to write in this blog...

ok fine it's about WOMEN

read this statement carefully

"SEXY WOMAN IS NOT OUR MEN'S CUP OF TEA"

(alah senang cite pompuan seksi bukan taste kite sbg kaum adam)

let me tell u why..

seksi memang boleh menarik tapi lastly laki hanya ckp PERHHHH

tapi x nak wat bini pon

Iyela cube kowg letak gambo BOGEL mahu x terbeliak mata laki

tapi nak ke kite wat bini

lagipon klu dpt yg seksi nanti OTHER MEN WILL LOOK AT UR GF HOT SPOT

confirm la bf ko jeles plus dosa berlipat ganda

sexy pon bukan dari segi dress jek

mende lain pon bleh,,,,,

SEXY IS NOT SEX,SEXY IS SUCK