Wednesday, June 29, 2011

Sudoku

Meh tru sudoku kat widget blog nih

klu2 tensen atau nak tensenkan kepala otak lagi

try lah apa lagi haha....

x dapat hadiah tau.....

Soccer quotes and saying

Soccer is not just about scoring goals – it’s about winning.

We lost because we didn’t win.

If they are going to win this match, they’re going to have to score a goal.

Soccer is simple, but it is difficult to play simple.

Soccer is the ballet of the masses.

If you are first you are first. If you are second, you are nothing.

If you don’t concede any goals you’ll win more games than you lose.

If you’re attacking, you don’t get as tired as when you’re chasing.

As long as no-one scored, it was always going to be close.

Whoever invented soccer should be worshipped as a God.

I was surprised, but I always say nothing surprises me in soccer.

Soccer is all very well as a game for rough girls, but is hardly suitable for delicate boys.

I always used to put my right boot on first, and then obviously my right sock.

A million wouldn’t buy him, and I’d be one of them.

If you don’t believe you can win, there is no point in getting out of bed at the end of the day.

It’s why we play the game. Anything is possible, anything can happen, and we proved that again tonight.

The more time you have, the more mistakes you will make.

We were a little bit outnumbered there, it was two against two.

I’ve never wanted to leave. I’m here for the rest of my life, and hopefully after that as well.

We didn’t underestimate them. They were a lot better than we thought.

I took a whack on my left ankle, but something told me it was my right.

The rules of soccer are very simple, basically it is this: if it moves, kick it. If it doesn’t move, kick it until it does.

He’s one of those footballers whose brains are in his head.

My legs sort of disappeared from nowhere.

The Vision of a Champion is someone who is bent over, drenched in sweat, and the point of exhaustion, when no one else is watching.

Sometimes in soccer you have to score goals.

Every defeat is a victory in itself.

Soccer is the opera of the people.

The opening ceremony was good, although I missed it

If we played like that every week we wouldn’t be so inconsistent.

Soccer is an art more central to our culture than anything the Arts Council deigns to recognize.

Winning doesn’t really matter as long as you win.

The most important thing for a forward is speed of thought. Top players read the game.

The roots of our Soccer Tribe lie deep in our primeval past.

Short funny quotes

have great faith in fools; self-confidence my friends call it.

It’s not cheating unless you get caught.

Quitting smoking is the easiest thing in the world. I’ve done it dozens of times.

I think crime pays. The hours are good, you travel a lot.

I hope life isn’t a joke, because I don’t get it.

There is a light at the end of every tunnel….just pray it’s not a train!.

When I read about the evils of drinking, I gave up reading.

Flying is simple. You just throw yourself at the ground and miss.

Avoid hangovers: stay drunk.

Most people are only alive because it is illegal to shoot them.

Life is a waste of time and time is a waste of life, so waste your time and have the time of your life !

As long as there are tests, there will be prayer in schools.

I’m knot a blonde! I’m knot, I’m knot, I’m knot!

Girls want a lot of things from one guy. Conversely, guys want one thing from a lot of girls.

I’ve got problem for your solution…

Some say the glass is half full, some say the glass is half empty. I say “Are you gonna drink that?”

Your school GPA is inversely proportionate to your girlfriend’s looks and vise versa.

Everyone has a photographic memory… some just don’t have film.

Common sense is the most evenly distributed quantity in the world. Everyone thinks he has enough.

All people have the right to stupidity but some abuse the privilege.

When I was born I was so surprised I didn’t talk for a year and a half.

Do you believe in love at first sight or should I walk by again ?

Tuesday, June 28, 2011

X-men the first class...

Hari ni nak ulas cket tentang filem terbaru owgputih iaitu X-MEN FIRST CLASS

THUMBS UP abis lahh.sumpah best gile x tahu la sbb aq peminat X-MEN sejak kecil

dulu mase2 kecik teringin nak jadi STORM sbb bleh kawal cuaca

tapi apakan daya kite manusia biase ......

Tapi dari segi graphic n CGI mmg superb abis

agak rase nak gelak tgok professor x mase mude keh2....

paling x lupe mase MYSTIQUE mse kecik comel gile....

aq sarankan korg tgok cite nih

p/s:skang tgh tgk KUNG FU PANDA 2 dah separuh tapi best

Jawapan daripada pelempang

Ada seorang pemuda yang lama sekolah di luar negeri, kembali ke tanah air. Sesampainya di rumah ia meminta kepada orang tuanya untuk mencari seorang guru agama, kiyai atau sesiapa sahaja yang boleh menjawab 3 pertanyaannya. Akhirnya orang tua pemuda itu mendapatkan orang tersebut, seorang kiyai.

Pemuda: Anda siapa? Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?

Kiyai : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda.

Pemuda: Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.

Kiyai : Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya.


Pemuda: Saya ada 3 pertanyaan:-

  1. Kalau memang Tuhan itu ada, tunjukan wujud Tuhan kepada saya
  2. Apakah yang dinamakan takdir
  3. Kalau syaitan diciptakan dari api kenapa dimasukan ke neraka yang dibuat dari api, tentu tidak menyakitkan buat syaitan. Sebab mereka memiliki unsur yang sama.. Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauh itu?

Tiba-tiba kyai tersebut menampar pipi pemuda tadi dengan keras.

Pemuda (sambil menahan sakit): Kenapa anda marah kepada saya?

Kiyai : Saya tidak marah…Tamparan itu adalah jawaban saya atas 3 pertanyaan yang anda ajukan kepada saya.

Pemuda: Saya sungguh-sungguh tidak mengerti..

Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan saya?

Pemuda: Tentu saja saya merasakan sakit.

Kiyai : Jadi anda percaya bahwa sakit itu > > ada?

Pemuda: Ya!

Kiyai : Tunjukan pada saya wujud sakit itu!

Pemuda: (terkebil-kebil…)

Kiyai : Itulah jawaban pertanyaan pertama…kita semua merasakan kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat

Kiyai : Apakah tadi malam anda bermimpi akan ditampar oleh saya?

Pemuda: Tidak.

Kiyai : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima sebuah tamparan dari saya hari ini?

Pemuda: Tidak.

Kiyai : Itulah yang dinamakan takdir.

Kiyai : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?

Pemuda: Kulit.

Kiyai : Terbuat dari apa pipi anda?

Pemuda: Kulit.

Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan saya?

Pemuda: Sakit.


Kiyai : Walaupun syaitan dijadikan dari api dan neraka juga terbuat dari api, jika Tuhan menghendaki maka neraka akan menjadi tempat yang menyakitkan untuk syaitan.

Karak

Semalam oleh sebab x dapat tido maka aq luangkan

masa menonton filem karak..

dah tentulah pasal cite seram highway karak

aq malas nak cite ko pi lah cari kat website berkenaan

apa yg aq bleh aq kate overall aq bagi tiga bintang utk filem ni

dari segi CGI mmg superb dari filem seram lain

elemen seram pon bleh tahan

cume aq x puas ati pasal THE FREAKY DAMNED NECKLACE tuhhh

nanti ko tgok la sendiri

cite ni x berkenaan highway karak pon

awal2 jek but the ending dye sangat KLISE gile

orang dah bleh agak dah....

but the moral is kite jgn tahu baca ayat kursi jek tapi x tahu maknanya.....

Sunday, June 26, 2011

GERKO

Ok fine...ni aq tulih mase perlantkan AJK GERKO

pengerusi:muhammad hakam

n.pengerusi:Muhammad anas

setiausaha: Amir zainuddin

Naib setiausaha:Noor shafinaz

benadahari: Mohamad hafizi

N.bendahari:Ahmad Aizat

AJK pertandingan; Aisha jasmil

Muhammad Azizi

Huzaifah

Hazman

Ajk peralatan: Akmal zawi

Norsuraya

Ajk Makanan/minuman: Hafizi/Aizat

x perlu tipu laa....

Ini adalah untuk para wanita yang selalu menggunakan alasan "Datang bulan" bila ditanya mengapa tidak sembahyang.

Apa kata kalian berhenti saja menggunakan alasan itu?

Berterus-terang.

Beritahu perkara sebenar.

Sebenarnya kalian takut untuk sembahyang, bukan? Kalian takut untuk berwudhuk, bukan? Kerana berwudhuk boleh mengakibatkan muka tegang macam Anita Sarawak, bukan?

Aku dah agak dah.

How to embed window media player in the powerpoint

kite kongsi same2 utk kebaikan.....


video

Soalan yang dijawap dengan pelempang

Apakah reaksi korang bile dengar soalan2 bangang nih???

Berapa tahun warranty niih ? "
-Bertanya kepada kwan yang jual barang sekenhen .


-"Abang kawin lagi satu boleh? "
-Bertanya pada isteri, padahal nak beli rokok pun mintak duit bini.


-"Bang ada bateri AA tak? "
-Bertanya pada penjual daging


-"Lesen beli ke ? "
-Bertanya pada orang yang tersepit dalam kereta akibat langgar pokok.


-"Lif rosak lagi ke ? "
-Bertanya pada orang yang dah naik tangga sampai tingkat tujuh .


-"Kau ni mat rempit ye ? "
-Bertanya pada orang yang kaki, tangan dan muka kena balut.


-"CD ori ada ke ? "
-Bertanya pada penjual CD haram kat depan kedai burger.


-"Kat sini ada buaya ke ? "
-Bertanya pada orang yang sedang mandi di kolam renang.


-"Boleh bayar ngan kad kredit tak ? "
-Bertanya pada penjual aiskrim.

panggggggg!!!

KOMEN STATUS BODOH KAT FESBUK

Status: nak makan apa hari ni yerk?

Komen tak terucap:makan kasut jamban aq yg putus nak??

Status:cuti-cuti Malaysia ni nak pi mana agaknya?

Komen tak terucap:pegi mampos sama lu

Status:x tau nak bagi present apa utk besday asben,bagi suggestion?

Komen x terucap:bagi kebenaran kawin lagi Saturday

Status:boring

Komen yang tak terucap;ada mak kesahhhhhh…..

Status:manusia bacul,macam-macam ko kutuk aku yer,apa salah aku kat ko?

Komen x terucap:ek elehh..face to face la,apahal cakap kat dinding fesbuk jek

Status:aduhh banyaknya assgmnt x siap lagi???

Komen:DAH TAHU X SIAP LAYAN FESBUK APA HAL???

Saturday, June 25, 2011

lonEly....vs Aq bukan koperasi


Sunyi sangat rase malam sabtu

x de ape2 activity yg best sangat

rase nak jenjalan tapi .

x de nak ajak.tinggal sensorang kat asrama nih....

selalu ketinggalan dan ditinggalkan

kawan 2 yg aq baik hanya waktu2 tertentu jek ingatkan aq

time assigmnt,presentatiion baru nak ingat aq

time nak seronok2 x de sekor makhluk pon nak ingat aq

datang bilik aq cume nak pinjam STAPLER,PUNCH DAN sewaktu dengannya

dah macam koperasi jek bilik aq

time assigmnt jek bilik aq penuh dengan segala makhluk

aq dah dapat pengajarannya iaitu KEJAMILAH ORG LAIN SEBELUM KAMU DIKEJAMKAN

baik best frenz ke,classmate atau org lain same jek....

i HOPE i will get my revenge one day

aq akan buat apa org buat kat aq

it;s okay today but i believe WAT GOES AROUND COMES AROUND!!!

dah malas nak tolong org lagi dah......

klu org bleh tinggalkan diri

KENAPA TIDAK AQ BERJAYA SEORANG DIRI!!

P/S;sorry guys agak2 lepas ni aq x tolong orang ape2,sbb BUAT BAIK TETAP X DIBALAS BAIK

atuk oh atuk....

SEORANG atuk menegur cucunya yang x cemerlang dalam peperiksaan

Atuk:tgok kwn2 sebaya cu,sume lulus cemerlang.Cu ni main internet,tv,bola..main je kejenya

Tu blom kire update blog 24 jam jek.Bila nak belajar?.ingat blog 2 bleh wat cu Berjaya??

(atuk marah tahap tertinggi)

CUcu:atuk ni asyik bandingkan saya dgn kawan2 yg lain.saya x penah pon marah atuk x sama

dgn Kawan2 atuk yg laen

Atuk:X SAMA APANYA?

CUcU:KAwan2 sebaya tok sume dah jadi arwah,kan?

Friday, June 24, 2011

the edge of glory-lady gaga

video

There ain't no reason you and me should be alone
Tonight, yeah, baby! (Tonight, yeah, baby!)
And I got a reason that you're who should take me home tonight (Tonight)
I need a man that thinks it's right when it's so wrong
Tonight, yeah, baby! (Tonight, yeah, baby!)
Right on the limits where we know we both belong tonight

[Bridge:]
It's hard to feel the rush, to brush the dangerous
I'm gonna run right to, to the edge with you
Where we can both fall far in love

[Chorus:]
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment of truth
Out on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge,
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge with you.

Another shot before we kiss the other side
Tonight, yeah, baby! (Tonight, yeah, baby!)
I'm on the edge of something final we call life tonight
(Alright! Alright!)
Put on your shades, 'cause I'll be dancing in the flames
Tonight, yeah, baby! (Tonight, yeah, baby!)
It isn't hell if everybody knows my name tonight
(Alright! Alright!)

[Bridge:]
It's hard to feel the rush, to brush the dangerous
I'm gonna run right to, to the edge with you
Where we can both fall far in love

[Chorus:]
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment of truth
Out on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge,
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge with you.

I'm on the edge with you
I'm on the edge with you
(You, you, you...)

[Solo saxophone]

[Chorus:]
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment of truth
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge, the edge,
I'm on the edge of glory, and I'm hanging on a moment with you
I'm on the edge with you (with you, with you, with you, with you, with you)

ThE otHER sIde of Me

ThE OTHer side of me:

i am 20 years old - BUT I WANT TO BE 19 YEARS OLD

i am living at hostel -BUT I WANT STAY IN THE HOTEL

i'm suck in football-BUT I WANT TO BE CHRISTIANO RONALDO

I'm shorty-BUT MY AMBITION IS HIGH AS KLCC

I'm so careful with my own words-BUT MY ANGER WILL BURST OUT FROM MY MOUTH

i want to be a star-BUT I WANT TO BE A SHINING STAR

i Iike my blog-BUT MY BLOG SHOWS THE OTHER SIDE OF ME.................................


NO MATTER WHAT OTHER SIDE OF YOU

TRY TO BE URSELF

RESPECT YOUR YOUTH.............

Thursday, June 23, 2011

SEBAB KENAPA KORANG KENE BLOCK KAT FACEBOOK


Anda pernah diblock dalam fb??

mesti anda rase suck gile kat org tu

tapi anda tahu x sebab ape anda diblock

nah aq bagi sebab kenapa korang kene block kat fb!!!

1.SHOW OFF YANG MELAMPAU KAT FACEBOOK

kalau anda selalu SHOW OFF anda punya barang cam MOTO,SHAWL,N LAIN

secara berlebihan maka secara x langsung anda terdedah dengan gejala

MEMBLOCK kat fb itu belum lagi yang SHOW OFF yANg terdedah sana -sini

2.STALKER YANG X BERWIBAWA

weyhh agak2 la nak jadi stalker pon.toksal lah nak komen sume status n pic

x ke sangat ANNOYING tu...mesti korg yg stalker ade JIWE KACAU

lagi satu pasal LIKE2 Neyhhhh....toksah la like status org tgh angin satu badan

memang nak cari nahas....

3.SO CALLED "KARMA"

pErnah x anda block org lain?? klu gitu anda anggaplah BLOODY HELL REVENGE

utk korang....lebih baik kne BLOCK daripada kene BUNUH!!

wat goes around comes around......

4.BLOCK ATAS DASAR INSECURE

contoh masalah di atas:

Jimi:Kenapa yu block ai dari fb yu?
Aton:Manede.Kan yu baru komen kat page ai.
Jimi:Da tade da..yu dah block ai...
Aton:Owh..mebi boipren ai kot yang tolong block kan untuk ai.
Jimi:Eh,kenapa?
Aton:Maybe die tak nak ai flirt2 dengan orang lain kot.Tapi siyes,ai takde niat nak block yu..Maybe sebab yu selalu komen kat ai pny status..bla...bla..bla...dia ingat kita ni skandal..bla..bla...bla..main kayu tiga..bla..bla..bla..

Jimi:What the...

Jimi is now offline

P/S:RAMAI GILE TUTUP AKAUN FACEBOOK BAGI YG KAPEL2 NIH.....



Prima is Pumakilla.....

video

Ni dye salah satu vids penyanyi baru PRIMA

lagu ni tajuknya MARILAH

pehhhh paling hot lah

nyanyi x sedap mana pon

bajet INTERNATIONAL

that why salah satu sbb kenapa aq x dgr lagu melayu

ALL MALAYSIAN SINGER WANT TO BE "ORANG PUTIH"

x de kemajuan langsung

yg TERDEDAH sana sini yg korang ikut......

SHAH JASZLE yg dalam klip video ni msti stim gile layan PRIMA..



4

ok pertama sekali ingin memanjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi ari ni dah dapat keputusan

exam sem lepas.agalk UNEXPECTED RESULT jgk sbb target lebih rendah daripada itu.

kepada kawan2 yg berjaya diucapkan TAHNIAH berguni2 daripada aku.kepada yang sangkut

jangan kecewa kerana DUNIA ANDA BELUM BERAKHIR LAGI.HARI ni aku nak cite pasal

no 4.banyak mende berlaku dalam idup aq berkaitan nombor 4

berikut merupakan rentetan peristiwa pasal no 4 dalam idup aq:

1.darjah 5 first time dapat top 5....dapat nombor 4

2.Pekse akhir tahun darjah 6 dapat 4B.......fIRST time dapat banyak B dalam exam

3.Dapat 4A dalam exam

4.Dapat 8A dalam PMR..OK 4X2=8....Dua kali ganda nombor 4

5.Dapat 4A dalam SPM......tapi 4 paling suck dalam idup aq

6.4 paper aq amik utk exam pismp sem 1

7.dapat tingkatkan pointer sem 2 ppismp iaitu 3.40 dikala ramai mengalami penurunan

pointer

8.Ok pointer terbaru exam aq 3.84...Ada nombor 4

9.LADY B AKAN RELEASE ALBUM BARUNYA IAITU 4(merujuk kepada beyonce)

tu jelah kaitan nombor 4 dalam idup aq


tAPI.......


ADAKAH AQ AKAN KAWIN 4?


ATAU DAPAT POINTER 4 FLAT SEM DEPAN PLAK


HMMMMMMMM....................................